Feestelijke alternatieve lintjesregen in gemeente Wierden

WIERDEN / ENTER – Kees Kroon, Jan Jansen, Herma Mennegat en Dinant Knol hebben hun koninklijke onderscheiding opgespeld gekregen tijdens de alternatieve lintjesregen. Kees Kroon is actief bij onder meer Stichting De Welle en de Historische Kring Wederden. Herma Mennegat zet zich in voor onder meer Het Reggedal, Roerganger en kunstproject Stolpersteine. Jan Jansen is vrijwilliger bij onder meer HSV ’t Zumpke en volkstuinvereniging ’t Leijerweerd. Dinant Knol kon op 30 januari vanwege ziekte niet bij de gezamenlijke uitreiking voor brandweerlieden zijn. Wegens omstandigheden wordt het lintje aan Teun Kok op een ander moment uitgereikt.

Bevrijdingsexpositie geopend bij Rijssens Museum

RIJSSEN – Burgemeester Arco Hofland van de gemeente Rijssen-Holten heeft op vrijdag 6 maart de bevrijdingsexpositie bij het Rijssens Museum geopend. Het koor Buchenpius, onder leiding van Ton Annink en Romuald Mevert, heeft een mooi optreden verzorgd. Dit koor bestaat uit leerlingen van Pius X College en Realschule Am Buchenberg uit Steinfurt. Zij zongen een lied in het Nederlands, Duits en Engels.

De Tolmennekes tollen nog door bij Toltimermiddag

WIERDEN – Een gezellige muziekbingo, leuke acts, Mel en Pel die hun opwachting maken en natuurlijk de uitreiking van de Gouden Tol. Deze is uitgereikt door Prins François en Adjudant Marcel aan Paul Salakory. Hij heeft deze blijk van waardering gekregen voor zijn inzet op diverse fronten in de gemeente Wierden. “Je doet dit niet voor jezelf, maar voor de gemeenschap. Of dat nou de Molukse gemeenschap is of de verdere Wierdense gemeenschap, je doet dit voor iedereen”, aldus Paul.

Eenmoal in ’t joar is er ook de carnavalsviering

WIERDEN – Het carnaval is zondag 23 februari doorgegaan met de carnavalsmis waarbij uiteraard ook ruimte was voor bezinning. Met het nummer ‘Eenmoal in ’t joar’ kwamen De Tolmennekes de Sint-Jan de Doperkerk binnen. Koor Spirit heeft gezorgd voor een goede muzikale omlijsting. Het motto van Prins François I, blief oezelf en let op ’n aand’r, liep als een rode draad door de carnavalsviering. Na de dienst was er een gezellig samenzijn bij zalencentrum Het Anker.

‘Naar elkaar luisteren zonder oordeel’

Bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Wierden op donderdag 2 januari werden inwoners op Twentse wijze verwelkomd. Voor het gemeentehuis stonden de Stouwe Bloazers die vol enthousiasme van zich lieten horen op midwinterhoorns. Het college van burgemeester en wethouders, raadsleden en inwoners kwamen samen om te proosten op het nieuwe jaar. Bij deze gelegenheid heeft burgemeester Doret Tigchelaar haar eerste nieuwjaarstoespraak gehouden.