Warm thuisgevoel bij Eleven

WIERDEN – Het centrum heeft er sinds begin juli een horecagelegenheid bij: Eleven aan de Nijverdalsestraat 11, het voormalige Crumz. “We wilden hier graag een andere invulling aan geven”, vertelt eigenaar Hasni Citgez. “Dus we hebben eerst gekeken waar behoefte aan was, wat nog ontbrak in het centrum. Dat bleek een wijnbar-restaurant te zijn. En het is een schot in de roos, want vooral in weekenden is het druk. Het belangrijkste is dat mensen zich thuis voelen. Dat zie je ook terug in de inrichting, waarbij het warme huiskamergevoel belangrijk is.”

‘Kinderen tijd en ruimte geven’

WIERDEN – “Het is een lastige tijd”, vertelt Liesbeth Fransen van Eigen Wijze Leren en Blije Baby Zorg. “Ik werk binnen die 1.5 meter, dus veel afspraken zijn geannuleerd. De afgelopen tijd heb ik nagedacht over aanpassingen zodat ik voldoende afstand kan houden en toch kan behandelen. Dit ga ik doen met een ledlamp die elektromagnetische energie fysiologisch behandeld op zenuwcelniveau. Ook geef ik ouders meer bewegingsbegeleiding, zodat zij dit zelf kunnen doen. De praktijk is er klaar voor om 28 april weer open te gaan, maar ik wacht het advies van de regering af, dat is op moment van schrijven nog niet bekend. Meer hierover komt op mijn Facebookpagina.”

‘Opbouwen vertrouwensband belangrijk’

RIJSSEN – Veel meer ruimte, een wachtkamer en straks een eigen ingang: verloskundigenpraktijk In Spe Rijssen heeft een metamorfose ondergaan. “De verbouwing was eigenlijk een idee van Fysio Koninginneweg”, vertelt verloskundige Myriam Wolters. “Voor ons gevoel kwam dit nog iets te vroeg, maar achteraf gezien was het een heel goed moment. Drie jaar geleden zijn we met een kleine praktijk begonnen en dat was prima. Maar de praktijk is gegroeid, dus we hadden ook wel behoefte aan een grotere ruimte.”

‘Plaatselijke initiatieven juichen we toe’

WIERDEN – Rok&Billie van Jolanda Krukkert en Maarten Bouwhuis heeft een nieuw onderkomen aan de Marktstraat 20. “Dit pand kwam vrij en het is een mooie locatie. We willen graag aansluiten bij de rest van de winkels in het centrum”, vertelt Jolanda. “Ook hebben we hier veel meer ruimte. Vijf weken lang is er verbouwd. We hebben daarom een paar keer de winkel aan de Kerkstraat gesloten.”