‘Het publiek ziet dat we veel lol hebben’

Rondom kerst 2018 komt Marcel Snellenburg op het idee om een Herman Brood Tribute Band te starten. “De band waar ik toen deel van uitmaakte heeft op een gegeven moment enkele nummers van Herman Brood gespeeld. Dat vond ik geweldig en daarom heb ik dit initiatief genomen. Vervolgens heb ik op Facebook een oproep geplaatst, waar veel reacties op zijn gekomen. Dus ik had echt wat te kiezen.”

‘Het heeft iets mystieks’

De Adventsbloasers uit Losser hebben onlangs het bloasseizoen weer geopend. Paul Wiggers zit al vanaf zijn twaalfde bij deze groep midwinterhoornblazers. “Ik was toen net begonnen aan de middelbare school. Op die leeftijd mocht je voor het eerst ’s avonds weg. En ik ging samen met mijn vriendjes midwinterhoornblazen. In het begin bakte ik er niet veel van, maar op een gegeven moment slaat de vonk over en ben je net zo enthousiast als de voormannen. En dan blijf je hangen.”

‘Heb de stoute schoenen aangetrokken’

De gevarieerde muziek van Herman Brood klinkt op zaterdag 14 december in het Trefhuus in Overdinkel. Hierbij treedt de band Huize Ria op. “Onze band is in januari 2019 opgericht”, vertelt saxofonist Richard Zuithof. “Naar aanleiding van een oproep van zanger Marcel Snellenburg voor muzikanten hebben wij achten elkaar ontmoet en zijn vervolgens van start gegaan. Voor mij was dit bijzonder, want daarvoor had ik 25 jaar geen muziek gemaakt. Maar op het moment dat ik de oproep zag begon het wel te kriebelen en heb ik de stoute schoenen aangetrokken.”