‘Mens dat verschil maakt’

Max Patawala (66) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn vrijwilligerswerk. Tijdens de viering van het 30-jarig bestaan van Kanjoli ontving Patawala de onderscheiding uit handen van burgemeester Robben. Hij noemde Max een mens dat verschil maakt. “Meestal bescheiden op de achtergrond, maar als moet pakte Max zijn rol. Hiermee heeft hij bijgedragen aan het welzijn van de Molukkers.”

‘Gezelligheid is voor mij ook belangrijk’

WIERDEN – Bij voorzitter Ton Kortenhorst van wandelvereniging Ambulare is de liefde voor wandelen langzaam gegroeid. “Aanvankelijk wandelde ik alleen in vakanties. Doordat mijn vrouw een blessure kreeg, ben ik met haar gaan lopen, zodat zij weer op haar oude niveau terugkwam. Mede doordat zij heeft meegedaan aan de Nijmeegse Vierdaagse, wat een feest bleek te zijn, ben ik mij meer gaan interesseren en heb me aangemeld bij Ambulare. Zo ben ik met het wandelvirus besmet geraakt.”

‘Ik ben heel benieuwd’

Helga Sasbrink van Duurzaam Wierden-Enter heeft zich aangemeld voor de voorleesactie op de Dag van Duurzaamheid, die morgen plaatsvindt. Met een duurzaam boek gaat zij naar de Kluinveenschool om bij drie klassen voor te lezen. “Naar de reacties van de kinderen ben ik heel benieuwd. Ik hoop bijvoorbeeld dat zij er thuis over vertellen, voortaan hun nachtlampje uitdoen, de koelkastdeur goed dichtdoen en hun boterham opeten in plaats van weg te gooien.