‘Vol trots aanvoerdersband doorgeven’

WIERDEN – Het slotakkoord bij de bijzondere vergadering was voor oud-burgemeester Henk Robben. “Je wordt pas burgemeester door het te zijn. Ik ben het geweest en het was mooi.” Bij zijn afscheid klonken mooie woorden van commissaris van de Koning Andries Heidema, burgemeester Onno van Veldhuizen, oud-wethouder Ria Broeze, Cindy ter Riet namens de gemeenteraad en Pete Hoekstra, Amerikaanse ambassadeur in Nederland.

‘Als militairen letten we altijd op elkaar’

De jaarlijkse Veteranendag van de gemeente Wierden had een bijzonder karakter vanwege het afscheid burgemeester Henk Robben op 1 juni en de komst van oud-commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm. In de Burgerzaal van het gemeentehuis kwamen de veteranen samen met hun partners bij elkaar voor de jaarlijkse ontmoeting. Van Uhm had hulphond Zamar meegenomen om aandacht te vragen voor de Stichting Hulphond Nederland. Tijdens de bijeenkomst heeft samenwerkingspartner van de gemeente, PinkRoccade Healthcare, een cheque van 5000 euro overhandigd aan de Stichting Hulphond.

Station opgefleurd met kleurrijke creatie

Een deel van de tien winnaars van graffitiwedstrijd heeft afgelopen vrijdag de laatste hand gelegd aan het legale graffiti-kunstwerk op het station. Op woensdag 15 mei zijn vijf jongeren begonnen met kunstwerk. Dit onder leiding van kunstenaar en graffiti-artiest Reinier Ganzevoort. Daarna volgde de onthulling, waarbij wethouder Richard Kortenhoeven ook aanwezig was. Het kunstwerk is een gezamenlijk project van de gemeente Wierden, Stichting De Welle, ProRail en de NS.

‘Reizen op maat maken is het leukste’

Onder het motto ‘ga niet op reis, maar op avontuur’ biedt Norge Reiser al zeven jaar reizen naar Scandinavië aan vanuit Wierden. Sinds kort doen zij dit vanuit een nieuwe locatie aan de Marktstraat 21. Hier is ook Suid Afrika Reise gevestigd. “Dit is een mooie centrale locatie. Mensen die bijvoorbeeld naar de markt zijn geweest, zien dat wij hier zitten en wandelen even naar binnen”, vertelt eigenaresse Esther Baas.