‘Samen de schouders eronder’

De gemeente Rijssen-Holten heeft er sinds kort een vijfde schoolbibliotheek bij. Deze bevindt zich in de Johan Frisoschool in Rijssen. Wethouder Bert Tijhof heeft samen met Noalynn van kinderopvang De Kindertuin en Refka uit groep 8 de opening verricht tijdens een feestelijke bijeenkomst. “Het allergrootste doel is dat kinderen plezier krijgen in het lezen”, vertelt Marga Schaafsma van de bibliotheek Rijssen-Holten.

Stichting Karibu geeft kinderen toekomst

IERDEN / HOGE HEXEL – De Wereld Winkel Wierden (WWW) bestaat 25 jaar. Om hierbij stil te staan steunt de fairtrade cadeauwinkel het waterfilterproject van de Stichting Karibu. “Het doel van de stichting is om kinderen en gezinnen een betere toekomst te geven”, vertelt Marjan Tieberink uit Hoge Hexel. Zij staat aan de wieg van de stichting, die in 1999 is opgericht. “Dit project past precies bij onze doelstelling, daarom hebben wij ervoor gekozen dit goede doel te steunen”, vertelt voorzitter Coba Rozema van WWW.

Integratiediner: ‘Samen eten verbindt’

RIJSSEN – Chamburakat en yalanje uit Syrië, kisir uit Turkije, zuurkool met runderrookworst. Dit zijn slechts enkele gerechten die de deelnemers aan het Nationaal Integratiediner hebben meegebracht naar het Pius X College. Het doel van deze gezamenlijke maaltijd op donderdag 10 oktober was op een laagdrempelige manier kennismaken met mensen uit andere culturen. Namens de gemeente Rijssen-Holten waren burgemeester Arco Hofland en wethouder Roland Cornelissen aanwezig.