‘We willen de Molukse geschiedenis levend houden’

Het benefietdiner van de Feestcommissie Monument Vossenbosch dat staat gepland op zondag 26 januari 2020 is zo populair dat het snel uitverkocht was. “Tot onze verbazing was het diner binnen twaalf uur na bekendmaking volgeboekt”, aldus Willem Tanate van de feestcommissie. “Mensen uit allerlei geledingen komen hiernaartoe. Het valt zo in de smaak dat zelfs een bekende tv-kok naar het benefietdiner komt.”

Na tien jaar weer volop schaatsplezier

Rijssenaren kunnen tot en met 4 januari naar hartenlust schaatsen op de ijsbaan bij de Hoge Wal. Na de bijzondere opening met schaatskampioen Gianni Romme en burgemeester Arco Hofland is het tijd voor volop schaatsplezier op 330m2 echt ijs. “Het bijzondere is dat dit een overdekte ijsbaan is”, zegt Ard Wessels van ondernemingsvereniging HABI. “Hierdoor zijn we dus niet afhankelijk van het weer en kan er altijd geschaatst worden.”

100 jaar, proost!

WIERDEN – Door drie generaties is zondag 15 december geproost tijdens het verjaardagsfeest van mevrouw Dika Papilja-Latumaerissa (links,met roze sjaal). Zij heeft op deze dag haar 100ste verjaardag gevierd. Een bijzonder moment, want hiermee is zij de eerste Molukse 100-jarige van de gemeente Wierden. Burgemeester Doret Tigchelaar was aanwezig bij de feestelijke maaltijd bij stichting Kandjoli om de jarige te feliciteren.

‘Het publiek ziet dat we veel lol hebben’

Rondom kerst 2018 komt Marcel Snellenburg op het idee om een Herman Brood Tribute Band te starten. “De band waar ik toen deel van uitmaakte heeft op een gegeven moment enkele nummers van Herman Brood gespeeld. Dat vond ik geweldig en daarom heb ik dit initiatief genomen. Vervolgens heb ik op Facebook een oproep geplaatst, waar veel reacties op zijn gekomen. Dus ik had echt wat te kiezen.”