Tess Braakhekke en Mayson Asbroek: eerste baby’s van 2020 in Wierden

WIERDEN / ENTER – Tess is het eerste kindje van Reindert Braakhekke en Moniek Snellink uit Wierden. Zij is geboren op 3 januari rond 16.30 uur. Mayson Asbroek uit Enter is geboren op 1 januari om 20.48 uur. Hij is de zoon van Michel en Veroniek. Mayson heeft drie broertjes: Damon, Xeander en Riley. Aan beide gezinnen heeft burgemeester Doret Tigchelaar een bezoek gebracht.

Iedereen is belangrijk bij WVC Volley

WIERDEN – Een heuglijk feit voor WVC Volley: de vereniging viert dit jaar het 60-jarig bestaan. Dat laten zij niet ongemerkt voorbijgaan. “De festiviteiten beginnen officieel in juni 2020 en duren tot 2021, dus het hele volleybalseizoen”, vertelt Kira Schorn van de activiteitencommissie. De belangrijkste troef van de vereniging is de betrokkenheid bij elkaar. “Het draait om samen dingen doen”, vertelt voorzitter Arjan Wassink. “We hechten veel waarde aan de sfeer in een team. Het verloop is dan ook heel klein.”

‘Het is net een legpuzzel’

WIERDEN – De lezingen van de Historische Kring Wederden in het kader van 75 jaar bevrijding worden goed bezocht. “Het gaat buitengewoon goed. Ik ben heel tevreden, met name over de lezing over de kersttrein. Daar zijn 170 mensen op af gekomen”, vertelt Kees Kroon van de Historische Kring. “Het zijn stukjes lokale geschiedenis. Door 75 jaar bevrijding is de belangstelling groter, maar dat is niet alleen van de laatste tijd, maar van de laatste tien jaar. In totaal zijn er zes lezingen. Daarvan doe ik er vijf, de andere presentatie wordt gedaan door Cees Hoogendijk.”

‘We moeten dit samen doen’

WIERDEN – Aandacht en geld genereren voor de slachtoffers van de aardbeving op de Molukken in september 2019. Dat is het doel van initiatiefnemers Paul Salakory en Nus Tuasela met de benefietavond op 25 januari. “Er is niet veel ruchtbaarheid gegeven aan de aardbeving en de gevolgen”, aldus Paul. “Daarom hebben we besloten om zelf een actie op te zetten. De aanleiding voor de benefietavond is triest, maar we proberen er een mooi en gezellig feest van te maken om geld in te zamelen.” Wethouders en raadsleden spelen ook een rol bij de benefietavond. “Want we moeten dit samen doen in plaats van alleen.”