‘Plaatselijke initiatieven juichen we toe’

WIERDEN – Rok&Billie van Jolanda Krukkert en Maarten Bouwhuis heeft een nieuw onderkomen aan de Marktstraat 20. “Dit pand kwam vrij en het is een mooie locatie. We willen graag aansluiten bij de rest van de winkels in het centrum”, vertelt Jolanda. “Ook hebben we hier veel meer ruimte. Vijf weken lang is er verbouwd. We hebben daarom een paar keer de winkel aan de Kerkstraat gesloten.”

Het mes snijdt aan twee kanten bij Eat’n met mekaa in Enter

ENTER – Al ruim twaalf jaar koken vrijwilligers elke eerste en derde dinsdag van de maand een maaltijd, zodat mensen gezellig samen kunnen eten. Eat’n met mekaa is ondertussen een begrip in Enter. “De dankbare gezichten van de deelnemers maken het leuk”, vertelt Petra Oostgiesen. “Het samenwerken met de andere vrijwilligers is erg leuk”, voegt Jantsje Koerts toe. “Het is een leuke ploeg, dus het mes snijdt aan twee kanten.”

De Tolmennekes tollen nog door bij Toltimermiddag

WIERDEN – Een gezellige muziekbingo, leuke acts, Mel en Pel die hun opwachting maken en natuurlijk de uitreiking van de Gouden Tol. Deze is uitgereikt door Prins François en Adjudant Marcel aan Paul Salakory. Hij heeft deze blijk van waardering gekregen voor zijn inzet op diverse fronten in de gemeente Wierden. “Je doet dit niet voor jezelf, maar voor de gemeenschap. Of dat nou de Molukse gemeenschap is of de verdere Wierdense gemeenschap, je doet dit voor iedereen”, aldus Paul.

Eenmoal in ’t joar is er ook de carnavalsviering

WIERDEN – Het carnaval is zondag 23 februari doorgegaan met de carnavalsmis waarbij uiteraard ook ruimte was voor bezinning. Met het nummer ‘Eenmoal in ’t joar’ kwamen De Tolmennekes de Sint-Jan de Doperkerk binnen. Koor Spirit heeft gezorgd voor een goede muzikale omlijsting. Het motto van Prins François I, blief oezelf en let op ’n aand’r, liep als een rode draad door de carnavalsviering. Na de dienst was er een gezellig samenzijn bij zalencentrum Het Anker.

‘Je moet gewoon je eigen spel spelen’

HOLTEN – De 17-jarige Danny Jansen is in 2016 ben begonnen met darten. “Voor die tijd heb ik gevoetbald, maar door een ongeluk kon dat niet meer. Mijn vader dart ook en ik gooide af en toe wel eens een pijltje. Na het ongeluk ben ik dit meer gaan doen, meer gaan proberen en kreeg ik plezier in het spel.” Inmiddels heeft hij verschillende titels op zijn naam staan, vanwege deze prestaties kreeg hij in januari de titel sportman 2019 in de gemeente Rijssen-Holten.