Eerste bevrijdingsbeker ludiek uitgereikt

ENTER – Bij basisschool De Roerganger in Enter is op donderdag 14 mei het eerste exemplaar van de speciale bevrijdingsbeker uitgereikt aan wethouder Eric Braamhaar. “We vieren vrijheid nu op een andere manier, maar de gedachte is hetzelfde. We zijn met onze gedachten bij vrijheid, want wat betekent dat? Vrijheid betekent dat je mag zeggen wat je wil en doen wat je wil. Wat dat betreft is Nederland één van de prachtigste landen om te wonen.” Alle basisschoolleerlingen in de gemeente Wierden hebben de vrijheidsbeker inmiddels gekregen als aandenken aan 75 jaar vrijheid.

Weer naar school!

WIERDEN – Na bijna twee maanden gaan de basischoolleerlingen weer naar school. Daarvoor zijn diverse maatregelen genomen, zo gaan leerlingen twee of drie dagen per week naar school. Met de klok mee: Yfke, Mirthe en Celeste Del Grosso (groep 5, 2 en 7 van de Sjaloomschool), Conner Eshuis (groep 7 van De Morgenster), Rosanne Timmerman (groep 8 van De Morgenster), Luca, Job en Noud Perik (groep 7, 1 en 4 van de Sjaloomschool) zijn er klaar voor.

‘Samen maken we de vereniging’

Een livestream via YouTube, bingokaarten, leuke prijsjes en natuurlijk deelnemers: dat zijn de ingrediënten van een gezellige online avond die korfbalvereniging Blauw-Zwart onlangs heeft gehouden. “De online bingo was eigenlijk een spontaan idee”, vertelt Art Geerling, één van de initiatiefnemers. Samen met Lieke Dam Wichers, Sem Tempert en Daan Hendriks is dit op touw gezet. “Alles was afgeblazen: voor de jeugd konden de activiteiten niet doorgaan en de trainingen vielen weg. Daarom wilden we iets leuks organiseren wat in deze tijd wel kan.”

‘Het voelt als een thuiswedstrijd’

Talitha Isik is sinds 1 mei de nieuwe accountmanager van het Rijssen-Holtens Nieuwsblad. In dit artikel stelt zij zich graag even voor aan de lezers en ondernemers. “Ik ben 23 jaar en woon met veel plezier in Rijssen. Vorig jaar heb ik mijn diploma commerciële economie behaald. Vanaf februari ben ik aan slag gegaan in een groot deel van West-Twente, waarvan mijn meeste relaties zich in Rijssen, Holten, Nijverdal en Hellendoorn bevinden. Ik heb mijn hele leven al in Rijssen gewoond, dus ik ken de steden en dorpen in de omgeving als mijn broekzak. Het geeft me een lekker gevoel om hier aan het werk te zijn. Het voelt als een thuiswedstrijd!