‘Hoop dat veel mensen meedoen’

WIERDEN – Nu de vaccinaties zijn begonnen wil oud-huisarts Herman Stiggelbout aandacht vragen voor polio- en coronabestrijding in arme landen als India, Pakistan en Afghanistan. “Voor zowel polio als corona geldt dat vaccineren helpt. Daardoor is polio nu bijna de wereld uit. Toen werd begonnen met de bestrijding van polio waren er jaarlijks 350.000 gevallen, nu ligt dat tussen 150-200 gevallen per jaar. Dus dit is het laatste beetje, maar het moet wel gebeuren. Polio moet helemaal weg zijn, anders komt het weer terug.”

‘Mensen komen echt in beweging’

Met het project ‘Het mooiste kiekje’ wil Stichting De Welle wat vrolijkheid brengen in deze tijd van lockdown. “Mensen die vaker gaan wandelen of fietsen kunnen foto’s maken. Tegelijkertijd kunnen mensen die in verband met corona veelal thuisblijven genieten van de mooie plaatjes”, aldus Kitty ter Steege van de stichting. “Zo hopen we mensen wat vrolijkheid te bieden. Inmiddels zijn we toe aan het derde thema. Nog tot en met 28 februari staat beweging centraal.”

‘Dit is voor mij een mooi leerproject’

WIERDEN – Na driekwart jaar voorbereidingen is in de week van 1 februari gestart met de uitbreiding van zonnepark De Groene Weuste. “Op het bestaande terrein is nog ruimte voor 4.480 panelen, daarom hebben we als Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter hiervoor gekozen”, aldus projectleider Herbert Gerritsen Mulkes. “Het is de bedoeling dat we deze week beginnen met de onderconstructie. Maar omdat het heeft gesneeuwd en de temperatuur onder diep het vriespunt is gezakt, moeten we even kijken wanneer we verder kunnen. Half april willen we dit klaar hebben. Maar ik ben in ieder geval blij dat we zijn begonnen met de werkzaamheden.”

Brenda viert tienjarig bestaan bruidsboutique

WIERDEN / NIJVERDAL – Bruidsboutique Josephine by Brenda bestaat tien jaar en is inmiddels een begrip. “Wat me vooral is bijgebleven van die tien jaar is ontmoetingen met verschillende mensen”, vertelt eigenaresse Brenda Hoppen. “Daarnaast vind ik het ondernemerschap geweldig. Het is een soort flow waarin je zit en waarvan je volop energie krijgt. Je kan de dingen doen zoals je zelf wilt, daar ben je eigen baas over. Ik heb geen moment spijt gehad. Dit jubileum is natuurlijk een mooie mijlpaal, die ik niet ongemerkt voorbij wil laten gaan. Daarom is er een online prijzenfestival waaraan ook Wierdense ondernemers meewerken.”