Speciale vissteiger Ons Genoegen in Wierden officieel geopend: ‘Dit is echt ideaal’

Egbert van der Ziel van dagvoorziening de Eikenlaan heeft de eerste vis gevangen

De vissteiger voor mindervaliden aan de Vijverweg in Wierden van hengelsportvereniging Ons Genoegen is op maandag 30 augustus officieel geopend. Voor visliefhebbers in een rolstoel of slecht ter been is een goede plek vinden een uitdaging. Want in het gras zak je makkelijk weg.  Maar nu hebben ook zij een plek waar zij kunnen genieten van hun hobby.

WIERDEN – Johan Bruins, Aart Schaddenhorst en Joop van Oene van de hengelsportvereniging mochten het lint doorknippen. “Twee jaar geleden zijn we op het idee gekomen”, vertelt Bruins, kartrekker van het project. “Vervolgens gooide corona roet in het eten, waardoor we niet verder konden met ons plan. Op een gegeven moment hebben hulp gevraagd van sportvisserij Oost-Nederland en toen begon het balletje te rollen. Na drie maanden was de steiger klaar, met hulp van ongeveer tien vrijwilligers. Vanwege de coronamaatregelen vindt nu de opening pas plaats, een half jaar later.”

Voor deze gelegenheid zijn ook deelnemers van dagvoorziening de Eikenlaan van Carintreggeland uitgenodigd.  Visliefhebber Egbert van der Ziel (80) is blij met de steiger: “We hopen samen met anderen van de dagvoorziening veel gebruik te maken van deze vissteiger. Het is mooi dat we zijn betrokken bij de realisatie hiervan, daarom hebben we een cadeau meegebracht, gemaakt door deelnemers van de dagvoorziening.” Het cadeau, vissen van papier-maché aan een hengel, is uitgereikt door Joke Olthuis en Hilda Spenkelink. “Ik vind het mooi om naar het vissen te kijken.” Daar sluit Hilda zich bij aan: “Mijn man hield ook van vissen, dus daar heb ik goede herinneringen aan. Daarom kijk ik er graag naar.”

Natuurlijk is de steiger meteen ingewijd. Van der Ziel heeft in een korte tijd meerdere vissen gevangen. Harrie Beukers haalde ook snel zijn eerste vangst binnen. Hij vindt het goed dat de vissteiger er nu is: “Dit is echt ideaal, ze hebben het heel mooi gedaan. Deze vissteiger is gewoon goed toegankelijk voor iedereen, dat zouden ze eigenlijk bij alle vijvers moeten doen. Waarschijnlijk heb ik er nu een leuke bezigheid bij, naast rolstoeltennis.”

Officiële opening door Johan Bruins, Aart Schaddenhorst en Joop van Oene van visvereniging Ons Genoegen.
Officiële opening door Johan Bruins, Aart Schaddenhorst en Joop van Oene van visvereniging Ons Genoegen.
Joke Olthuis en Hilda Spenkelink van dagvoorziening de Eikenlaan met het cadeau voor de visvereniging
Joke Olthuis en Hilda Spenkelink van dagvoorziening de Eikenlaan met het cadeau voor de visvereniging
Egbert van der Ziel van dagvoorziening de Eikenlaan heeft de eerste vis gevangen
Opening vissteiger 3: Egbert van der Ziel van dagvoorziening de Eikenlaan heeft de eerste vis gevangen.
Harrie Beukers: "Wie weet heb ik er een leuke bezigheid bij."
Harrie Beukers vangt vrij snel een vis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.